2/21/2013
jajka
,
kuchnia polska
,
na śniadanie
,
pasta kanapkowa
,
przepisy mamy
,
wegetariańskie
2
53. Pasta jajeczna na kanapki
Zima ostatnio znów przypomniała o sobie. Na szczęście oszczędzone nam są siarczyste mrozy, ale i tak trzeba się mocno pokrzepić przed wyjściem z domu. Ponieważ mój mężczyzna uwielbia zestaw "jajo i majo" w ramach śniadań staram się jak najbardziej urozmaicić jego ulubione danie. Odkopałam i zmodyfikowałam ostatnio przepis mojej mamy...wyszło bardzo pożywnie i smacznie :)
PASTA JAJECZNA
-5 jajka ugotowane na twardo
- pęczek szczypiorku
-łyżeczka majonezu
-sól, pieprz
+dobre pieczywo, albo pyszne grzanki
Jajka i szczypiorek pokroić w drobne kosteczki, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie wstawić na około pół godziny do lodówki żeby wszystko "się przegryzło". Potem można już smarować kanapki pyszną pastą.
SMACZNEGO
Zima jest naprawdę piękna w tej swojej śnieżnej wersji, a w mieście najpiękniejsze są zaśnieżone drzewa według mnie:
super smarowidło ;d
OdpowiedzUsuńNajprostsza - najlepsza ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń