×

75. Musztardowa pasta kanapkowa z cieciorki

Piękna pani w telewizji powiedziała, że dziś będzie świecić piękne słońce i to będzie idealny dzień na spacery i inne aktywności podwórkowe. Zważywszy na to, że w telewizji na pewno nie kłamią, to wierzę pięknej pani w 100%. Te wszystkie ciemne chmury, które widać za oknem i które tak pięknie zasłaniają niebo i jakiekolwiek przebłyski słońca, zwiastują jedynie to że mam czas na naprawdę leniwe śniadanie. Tak więc mam czas na tuningowanie kanapek, żeby nudne nie były. Pasta z ciecierzycy, którą zrobiłam jest baaardzo prosta do zrobienia. Dla tych, którzy lubią bardziej ostre smaki można bardziej doprawić, dla tych delikatniejszych zrobić łagodną wersję-słowem dla każdego coś pysznego :)


PASTA KANAPKOWA Z CIECIERZYCY
-puszka ciecierzycy
-łyżka jogurtu greckiego
-łyżeczka musztardy (ja użyłam łagodnej musztardy miodowej, ale równie dobre będzie z ostrzejszą angielską lub Dijon)
-pęczek natki pietruszki
-sól, pieprz

Ciecierzycę odsączyć z zalewy (jak ktoś jest bardziej ogarnięty i planuje z większym wyprzedzeniem co zrobić na śniadanie, to można użyć suchych nasion, które będą się moczyły w wodzie przez całą noc, a następnie zostaną ugotowane). Natkę pietruszki posiekać, dodać do wszystkich pozostałych składników i wszystko razem zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem...i już! Gotowe :)

SMACZNEGO:)

5 komentarzy:

  1. Musi super smakować, lubię takie pasty kanapkowe :) Przynajmniej śniadania nie wydają się nudne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasty z cieciorki są boskie! Muszę koniecznie wypróbować Twojej propozycji :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna ta pasta :) bardzo lubię musztardę!

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo smaczna, już wypróbowałam :)
    Monika

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchnia Pysznościowa- blog kulinarny , Blogger