×

83. Jogurtowy koktajl truskawkowo-bananowy na drugie śniadanie


Od dzieciństwa, bardzo wczesnego, koktajl truskawkowy kojarzy mi się czymś najpyszniejszym na świecie. Tym razem został przygotowany w ramach drugiego śniadania i występuje w towarzystwie koktajlu bananowego, a razem tworzą pyszny dwukolorowy deser.

KOKTAJL Z TRUSKAWKAMI I BANANAMI:
-400ml jogurtu naturalnego
-2 dojrzałe banany
-garść truskawek (póki sezon się na dobre nie zacznie idealnie sprawdzają się mrożone)
-ewentualnie miód lub cukier jeśli ktoś lubi bardzo słodkie desery

1.Banany najlepiej na całą noc włożyć do zamrażalnika-ale jeśli się użyje niezmrożonych to trudno, po prostu koktajl nie będzie bardzo zimy.

2. Połowę jogurtu zmiksować z pokrojonymi w plasterki bananami. Wlać bananowy koktajl do wysokich szklanek.

3. Pozostały jogurt zmiksować z truskawkami i mus, który powstanie, wlać do szklanki-najlepiej robić to powoli, delikatnie i po ściankach, wtedy obie warstwy nie powinny się wymieszać.

SMACZNEGO

5 komentarzy:

  1. Ale to świetnie wygląda :) Uwielbiam wszelkie koktajle ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. pycha :) moja mam nam taki często robiła, ale nigdy w wersji dwukolorowej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszota, u mnie jutro na pewno któryś z nich do śniadania po bieganiu !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to powiem szczerze, że jak po bieganiu to chyba ta część truskawkowa będzie lepsza i lepiej gasząca pragnienie, bo bananowa wychodzi słodka i bardziej sycąco-śniadaniowa :)

      Usuń
  4. Ale pyszności!!!

    Zapraszam na konkurs:
    http://jestsmak.blogspot.com/2013/07/konkurs.html

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchnia Pysznościowa- blog kulinarny , Blogger