×

53. Pasta jajeczna na kanapki


Zima ostatnio znów przypomniała o sobie. Na szczęście oszczędzone nam są siarczyste mrozy, ale i tak trzeba się mocno pokrzepić przed wyjściem z domu. Ponieważ mój mężczyzna uwielbia zestaw "jajo i majo" w ramach śniadań staram się jak najbardziej urozmaicić jego ulubione danie. Odkopałam i zmodyfikowałam ostatnio przepis mojej mamy...wyszło bardzo pożywnie i smacznie :)


PASTA JAJECZNA
-5 jajka ugotowane na twardo
- pęczek szczypiorku
-łyżeczka majonezu
-sól, pieprz

+dobre pieczywo, albo pyszne grzanki

Jajka i szczypiorek pokroić w drobne kosteczki, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie wstawić na około pół godziny do lodówki żeby wszystko "się przegryzło". Potem można już smarować kanapki pyszną pastą.

SMACZNEGO



Zima jest naprawdę piękna w tej swojej śnieżnej wersji, a w mieście najpiękniejsze są zaśnieżone drzewa według mnie:




2 komentarze:

  1. Najprostsza - najlepsza ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 Kuchnia Pysznościowa- blog kulinarny , Blogger